kurku mopedi

SeppoWeb

Uutisarkisto


Siman valmistusta

Tein tässä viikonloppuna simaa, tein aiheesta sivun jonka voit käydä lukemassa tästä. Saatan ehkä sivua vielä päivittääkin mahdollisesti tulevaisuudessa.

19:17 29.4.2020


SeppoWebin 3v päivää vietetään seonneessa maailmassa

Tänä päivänä (15.3.2020) on kulunut tasan kolme vuotta siitä kun SeppoWebin verkkosivusto avattiin, eli tänään vietämme historian kolmatta "Seppopäivää". Nyt ei ole tullut vähään aikaan kirjoiteltua tänne mitään uutista eikä nyt sinänsä mitään ihmeellistä Sepon suhteen ole tapahtunut, ainoa asia josta voisin mainita on sivustolle tekemäni satunnaislukugeneraattori, jonne voitte mennä vaikka tästä jos kiinnostuit. Näin muuten kyllä maailma on juuri nyt täysin seonneessa tilassa normaalin kausi-influenssan tasoisen taudin vuoksi. Ihmiskunta on selvästi aloittanut valmistelut maailmanlopun varalle, kaupoista on loppu kaikki kuivaruoat, säilykkeet, pastat, jauhelihat yms. ja syystä jota en ymmärrä myös vessapaperi. Siis miksi h*lvetissä kaikki kokevat tarpeelliseksi ostaa juuri vessapaperia jumalattomat määrät kotiin varastoon, varsinkin kun ruokakaupat tulevat aina pysymään auki vaikka mikä poikkeustila olisi. Myös viranomaistasolla on tehty omasta mielestäni aikamoisia ylilyöntejä tämän koronaviruksen torjunnan suhteen, varsinkin ulkomailla, mutta myös täällä Suomessa on alettu sulkemaan kouluja sekä monia muita julkisia paikkoja viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Minä itse olen sitä mieltä, että nämä toimet eivät ole millään tavalla tarpeellisia tai perusteltavia, jos näitä ei tehdä esim. joka vuosi kausi-influenssaepidemioiden aikaan(johon muuten kuolee suomessakin satoja ihmisiä vuodessa mutta kun ei ole uusi hieno tauti niin eihän se ketään kiinnosta), tai vaihtoehtoisesti suljeta koko maailmaa pysyvästi, kun tauteja kuitenkin liikkuu ja leviää jatkuvasti ja niihin kuolee ihmisiä jatkuvasti. Itse olen myös hieman skeptinen näiden toimien todellisista vaikutuksista taudin leviämiseen, mutta varmuudella nämä aiheuttaa ainakin järkyttävän talouslaman sekä pitkittää epidemian kestoa ja tätä sekopäisyyden aikaa. Näitä toimia perustellaan myös siten, että tartunnat jakautuisivat pidemmälle ajanjaksolle, jotta terveydenhuollon kapasiteetti riittäisi paremmin, mutta jotta tuo toteutuisi monienhan PITÄÄ saada tartunta nyt, koska jos nyt laitetaan koko maa kiinni, ja jossain vaiheessa tämähän on pakko lopettaa, koska ei tätä maata voi maailmanloppuun asti sulkea, ja silloin tauti lähtee leviämään räjähdysmaisesti ja koko rumba alkaa taas alusta. Riskiryhmien suojaaminen on toki tärkeää, mutta se ei minun mielestä vaadi koko maailman halvaannuttamista. Tulipa nyt kirjoitettua aika pitkä romaani tästä maailman tilanteesta, mutta tässä ainakin kaikille pitäisi tulla selväksi omat mielipiteeni ja ajatukseni tästä asiasta.

19:58 15.3.2020


Esittelysivu käyttökoneesta

Nyt olen saanut tehtyä jotain jonka olen jo kauan sitten luvannut tekeväni. Eli kuten otsikossa lukee olen nyt yli puolitoista vuotta koneen hankkimisesta saanut aikaan tehdä uudesta käyttökoneestani artikkelin. Sen voit lukea tästä.

21:58 1.12.2019


Vauhdin huumaa ja uptime meni taas

Asensin juuri Seppoon uuden verkkokortin. Nyt on kyllä mukavaa kun voi kokea aidon vauhdin huuman. Lisää voit lukea tästä. Tässä aamupäivällä oli myös noin puolen tunnin mittainen sähkökatko, jolloin Sepon uptime(ehkä noin 80 päivää) meni. Sepon sisällä olevan kolapullon päiväys(29.06.2019) on myös mennyt ohi.

11:25 31.8.2019


Uptime meni

Edellisenä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä täällä Oulussa oli aivan hemmetin kova myrskytuuli ja yön aikana sähkötkin meni poikki jossain vaiheessa. No tämän tuloksena ennätysuptimet(n. 309 päivää ehkä) meni. Eilen sunnuntaina en vielä jaksanut Seppoa käynnistää mutta nyt maanantaina sitten käynnistin. Mitään rautamuutoksia en tehnyt. Ei ole minulla ollut sähkökatkoja varmaan aika pitkään aikaan mutta silti piti juuri sellaisen sattua ennätysuptimen aikaan. Kyllä muuten ärsyttää. Siihen kauan himoittuun vuoteen olisi ollut vain alle 2 kuukautta aikaa. Nyt täytyy vaan toivoa, että jatkossa ei tällaista tapahdu.

19:36 24.6.2019


Uptime yli 200 päivää

Sepon uptime on ylittänyt 200 päivää. Uutinen tuli nyt myöhässä kun uptime on jo 208 päivää. Tämä tarkoittaa myös uutta uptime-ennätystä edellisen ennätyksen ollessa 195 päivää. Myös SeppoWebin 2v päivä on ylihuomenna (Perjantai 15.3.2019). Samana päivänä sattuu olemaan myös ilmastoviherhippien koululakko-, ja mielenosoitustapahtuma joho itse en todellakaan osallistu koska en ole ilmastoviherhippi. Kai saastutatte myös tahallaan.

20:00 13.3.2019


Sepon css uudistus

Kuten varmaan huomasit jo SeppoWeb verkkosivuston css ulkoasua on muutettu. Homma lähti siitä kun tajusin että Firefoxissa on css editori jolla voi muuttaa sivun jolla käy ulkoasua itselle mieluisaksi. Aloin sitten leikkimään Sepon css:n kanssa ja huomasin että Sepon ulkoasua voisi muuttaa vähän. Muutokset jotka Sepon css:n lopulta tein on headerin ja footerin taustan vaihto keltaiseksi ja tekstin siniseksi eli samoin kun Sepon maalauksissa. Poistin myös sisältöalueen reunan ja kavensin hieman sisältöaluetta koko selainikkunaan verrattuna. Toivoisin että laittaistte palautteeseen palautetta mitä mieltä olette uudesta ulkoasusta, vai oliko vanha parempi.

21:30 9.2.2019


Vuosi 2018 on vaihtunut vuodeksi 2019

Näin on siis tapahtunut. Vuosi 2018 ei ollut SeppoWebin historian kannalta läheskään yhtä merkittävä kuin 2017, mutta 2018 vuodenkin aikana lisättiin paljon uutta sisältöä sekä SeppoWeb siirtyi palvelimessaan Amd Athlon 64/Socket 939 alustaan. Vähän kyllä olen haaveillut tätä Athloniakin tehokkaammasta Sempron-kokoonpanosta, esim joku dual-core Sempron voisi olla aika 5/5 mutta niitä on vain hieman hankala löytää. Joku multi-core Athlon tai vaikkapa joku Phenom-sarjan kivi voisi olla myös vaihtoehto, mutta mielestäni niitten kohdalla alkaa jo liian tehokkuuden raja tulla vastaan, koska eihän palvelinkone liian tehokas saa olla, sehän sotisi koko homman ideaa vastaan! Uptimekin on jo 136 päivää! Tuli muuten peräti 19 minuuttia myöhässä mutta toivottavasti ei haittaa! Hyvää uuttavuotta sinulle käyttäjä!

EDIT 00:53 1.1.2019: laitoin vahingossa SeppoWebin historian kannalta merkittävämmäksi vuodeksi 2018, vaikka tietenkin 2017 siinä olisi pitänyt lukea. Nyt se on kuitenkin korjattu.

00:19 1.1.2019


SeppoWebin limsankypsytysprojekti jatkuu

Olen asentanut Seppoon kypsymään pullon Coca-Colaa. Lisää voit lukea tästä. Nyt on myös joulu, toinen sellainen Seppowebin olemassaolon aikana. Uptimekin on alkanut taas nousemaan, nyt on jo yli 129 päivää. Yleensä ongelmanani on ollut se, että teen kaikki Sepon uudistusinfoartikkelit myöhässä. Tällä kertaa moista ei päässyt tapahtumaan, vaan kirjoitin artikkelin saman tien asennusprosessin jälkeen.

23:23 24.12.2018


Jauhelihakastikkeen valmistusohje

Eli siis olen tehnyt SeppoWebin palvelimelle ohjeen jauhelihakastikkeen valmistukseen. Voit lukea sen tästä. Valitettavasti minulla ei ole pitkiin aikoihin tullut tehtyä mitään oikeaa uutta sisältöä Seppoon. Nyt kuitenkin aion taas alkaa tekemään uutta sisältöä Seppoon.

16:19 21.11.2018


Uutista pitkästä aikaa

Tajusin juuri että edellisestä kerrasta kun olen kirjoittanut Seppoon uutisia tai mitään muutakaan materiaalia on jo yli kolme kuukautta. Minulla ei juuri nyt mitään varsinaista uutisoitavaa ole, tein tämän lähinnä siksi että te käyttäjät ette ajattele Sepon olevan unohdettu. Aion tässä lähiaikoina tehdä artikkelin uudesta Ropsuksi nimetystä käyttökoneesta, joka on tosin minulla ollut jo monta kuukautta, mutta en siitäkään ole artikkelia tehnyt. Kone on tottakai itse kasattu, joten samalla aion antaa jotain koneenkasaukseen liittyviä vinkkejä.

12:40 6.8.2018


Sepon päivitys

18.4.2018 Seppo alkoi pitää outoa ääntä ja sammutin sen. 19.4.2018 vaidoin Seppoon osia. Ikävää kyllä että uptime meni mutta ei se mitään, Seppo on nyt paljon tehokkaampi ja hiljaisempi. Jos haluat lukea aiheesta lisää pääset uudistuksesta kertovaan artikkeliin tästä. Tämäkin uutinen tuli ihan liian myöhässä koska en jostain syystä ikinä saa aikaiseksi tehdä niitä ajoissa, mutta ei kai sillä ole niin paljon väliä.

12.54 29.4.2018


Uptime-ennätyksiä

Sepon edellinen uptime-ennätys(177 päivää, 14 tuntia ja 2 minuuttia) on rikottu jo pari viikkoa sitten. Myös puoli vuotta(182 päivää, 12 tuntia) on rikottu. Uptime taitaa olla nyt 193 päivää, eli siis kohta ollaan jo kahdessasadassa päivässä. Uskon että nyt pääsemme vuoden uptimeen. Seppopedian logo on myös vaihtunut, suosittelen että käyt katsomassa. Minulla on myös uusi käyttökone josta en ole vielä jaksanut artikkelia kirjoittaa mutta siitäkin pitäisi lähipäivinä tulla.

7.52 16.4.2018


Miten tehdään lindströminpihvit

Ystävänpäivänä tein lindströminpihvejä ja otin siitä kuvat ohjeen tekemistä varten. Tein kuitenkin ohjeen loppuun vasta tänään, en ilmeisesti aiemmin jaksanut sitä kirjoittaa loppuun. Nyt se on kuitenkin valmis ja voitte lukea sen tästä. Täytyy varmaan tässä samalla myös mainita siitä, että samalla viikolla perjantaina (eli siis 16.2.2018) Seppo jäi noin tunniksi jumiin. Hiiri ei toiminut eikä edes kello liikkunut. Koko jumiutumisen ajan kovalevy raksutti ja valo vilkkui. Mietin jo joudunko käynnistämään Sepon uudelleen mutta onneksi odotin, sillä Seppo palasi toimintaan.

11.50 10.3.2018


Presidentinvaalit ja Kasvishovin salaatti testissä

Tänään testasin Kasvishovin tonnikalasalaatin ja jos haluat lukea koko testin paina tästä. Toinen juttu on se, että ylihuomenna on Suomen presidentinvaalit. Mielipidetutkimuksissa Niinistö on ollut melko ylivoimainen, tosin hänen kannatuksensa on laskenut huomattavasti viime viikkoina. En oikein osaa sanoa tuleeko vaaleissa toista kierrosta, gallupien mukaan ei tule mutta esimerkiksi vuonna 2006 mielipidetutkimukset sanoi että Tarja Halonen valitaan yhdellä kierroksella mutta lopulta Halosen kannatus laski ja tuli toinen kierros. Siitäkään emme ole varmoja kuka tulee kakkoseksi, mutta saamme selville sunnuntai-iltana.

21.35 26.01.2018


Nyt on vuosi 2018

Nyt on sitten jo vuosi 2018. Vuonna 2017 tapahtui kaikkea kivaa kuten esimerkiksi SeppoWebin perustaminen ja kehittäminen eteenpäin, joka tosin tulee jatkumaan niin pitkään kun on tämä sivusto pystyssä(eli maailmanloppuun saakka). Tuli varmaan aika myöhässä tämä uutinen, niinkun muutkin tekemäni juhlauutiset tulee yleensä vähän myöhässä(pitäsköhän muuten alkaa tekemään ne ajoissa, varmaan pitäs). En tosin usko että se ketään hirveästi haittaa. Ja muistutan teitä vielä siitä, että pulautelkaa asiallisesti siellä palautelaatikossa, sillä poistamme kaikki asiattomat pulautteet sekä spämmit yms. Kuitenkin pidemmittä puheitta hyvää vuotta 2018!

22.51 2.1.2018


Sepon sisälle on asennettu tölkki Kalle sprättiä

Toissapäivänä(22.12.2017) kun sain kaverilta lahjoituksena muutaman tölkin ruotsista ostettua(vain siellä myytävää) Kalle sprätt limsaa, päätin laittaa yhden niistä Sepon sisälle kypsysmään. Jos aihe alkoi kiinnostaa lisää niin lue ihmessä asiasta tekemäni artikkeli tästä. Niin ja hyvää joulua kaikille SeppoWebin käyttäjille! Tuli varmaan aika myöhässä tämä uutinen mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :)

22.52 24.12.2017


Lootapalaute lisätty

Näköjään sitten päätin laittaa näille sivuille tuommosen lootapalautechatboksihommelin. En oikeen tiedä mitä hyötyä tuosta on, mutta sinänsä varmaan ihan hauska lisäys. Se on nyt vaan tuossa etusivulla, mutta olisin varmaan laittanut sen tuonne sidebariin niin että kaikilta sivuilta sitä voisi käyttää, mutta jostakin syystä tuo koodinpätkä joka laittaa sivulle tuon boksin näkyviin sivulle ei toiminut muualla kuin tuolla etusivulla(varsinainen koodi on pistetty toiseen tiedostoon). Muistakaa kuitenkin pitää pulautukset asiallisina.

15.15 9.12.2017


Suomi 100 vuotta

Nyt on sitten tainnut käydä niin että Suomen itsenäisyys on täyttänyt 100 vuotta. Hyvää itsenäisyyspäivää Sepon käyttäjille!

16.02 6.12.2017


Nuudelin keitto ohje

Päätin tehdä kyseisestä aiheesta ohjeen, joten kyllähän se sitten tuli. En tiedä paljonko todellista hyötyä tuosta kenellekkään on mutta kuitenkin kaikki sisältö on hyvästä. Kuvat otin ja idean keksin syyskuussa, mutta jostakin syystä tuon ohjeen kirjoitus venähti aika pitkäksi. Nyt se on kuitenkin valmis ja voitte lukea sen tästä.

12.04 26.11.2017


Sepon ulkoasun päivitys ja uusi virtalähde

Kuten kuvassa näkyy, Seppo on maalattu. Myös Sepon toinenkin virtalähde päätti hajota, ja viime viikonloppuna sain lahjakortin verkkokauppa.comiin. Päätin sitten ostaa Seppoon uuden(!) virtalähteen. Lisää Sepon uudistuksesta voit lukea täältä.

20.27 2.10.2017


Sepon uudistus paremmaksi ja luotettavammaksi

Hyvät herrat, SeppoWebin palvelinta on paranneltu monin tavoin. Kaikki alkoi kun elien illalla huomasin Sepon virtalähteen sirisevän hieman, ja päätin sammuttaa sen. Tänään sain sitten AnteroWebiltä uuden powerin ja muitakin osia jotka sitten asensin Seppoon. Lisää voit lukea täältä.

21.15 10.9.2017


Sepon ulkoasu päivitys

Nyt on siis niin että Sepon ulkoasuun on tehty päivityksiä. Me tässä äsken AnteroWebin kanssa lisäsimme tussilla jotain sotkua Sepon koteloon ja virtalähteen kuoriin. Itse ainakin jossakin vaiheessa haluaisin tämän ihan kunnolla maalata, mutta vasta sitten kun joudun Sepon jostain muusta syystä sammuttamaan koska en halua uhrata maalaukselle Sepon laadukasta ja luotettavaa uptimeä, joka taitaa tätä kirjoittaessani olla jo yli 160 päivää. Mutta kuitenkin tässä näette kuvia!

Tässä on yleisnäkymä Seposta nykyään. Melkein kaikki tussisotkut näkyy tässä.

Tässä on sitten Sepon etuosa.

Tässä kuvassa näkyy sitten se virtalähde.

19.33 24.8.2017


SeppoWebillä on nyt oma wiki

Hyvät herrat, olen lisännyt SeppoWebin sivustoille uuden ominaisuuden, ja se on SEPPOPEDIA! Kyseessä on wiki, jonka tarkoitus on tarjota tietoa harvinaisemmista aiheista joita Wikipedia ei ota vastaan epämerkittävyyden takia, sekä tarjota vaihtoehtoinen tietolähde. Menkää vaan käyttäjät tuonne artikkeleita kirjoittelemaan, jotta saisimme wikin laajentumaan ja tarjoamaan enemmän tietoa!

16.18 15.8.2017


Tämä on uutisjärjestelmä

Tervetuloa käyttämään uutta uutisjärjestelmäämme! Tämän päätin tehdä kun mietin että tälle sivustolle voisi lisää sisältöä tehdä jotta saisin lisää asiakkaita MUHOHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ja kun ajattelin että tällainen voisi olla helppo tehdä ja siitä olisi myös hyötyä. Tänne tulee muun muassa kaikenlaista ilmoitusasiaa SeppoWebin palveluihin liittyen ja muuta uutisen tapaista tekstiä. Toivottavasti tulette pitämään tästä systeemistä, ja hyvää päivänjatkoa arvon herra käyttäjä!

15.15 4.8.2017


ILMOITUS

Käy myös täällä: Antero.dy.fi