kurku mopedi

SeppoWeb

Sepon ulkonäkö uudistus ja uusi virtalähde

24.9.2017

Tuona päivänä Seppo maalattiin. Tuossa kuvassa näkyy osittain maalattu keltainen kerros maalia ja alla sitte kokonaan maalattu keltainen pohja.

Tähän laitan vielä tällaisen todella huonolaatuisen kuvan lopputuloksesta. Valitsin tämän koska tässä näkyy parhaiten etuosa ja sivu yhtä aikaa.

30.9.2017

No tuona päivänä vaihdoin Seppoon täysin uuden virtalähteen. No mutta miksi? No siksi että kun samaan aikaan kun kotelon maalit kuivui ulkona ja Seppo pyöri ilman koteloa hän vain sammui, eikä lähtenyt uudestaan käyntiin. Jossakin välissä sain myös Jarmolta verkkokauppa.comin lahjakortin ja päätin sitten ostaa sieltä uuden virtalähteen. Sitten Seppo lähti onneksi uudestaan taas toimimaan, eli onneksi poweri ei vienyt mennessään muuta. Tuo on kyllä aika yliammuttu tuo 450w mutta päätin ostaa tuon kun 350w olisi ollut jotain 3 € halvempi ja niitä ei ollut Oulun verkkokaupassa hyllyssä joten päätin otaa tuon koska halusin saada Sepon toimimaan niinkun nyt eikä jonkun toimitusajan päästä.

Tuolloin päätin myös kokeilla kovalevyn vaihtoa, kun nimittäin tuo nykyinen on aika hidas ja äänekäs sekä lämpenee paljon. Kuitenkaan clonezilla ei tunnistanut toimivaa 250gb sata kovalevyä ollenkaan vaan näytti vaan tuon vanhan samsungin 200gb:n.

Koikeilin myös uudelleenasennusta eri kovalevylle. KOkeilin ensin Debiania siinä tuli joku error mysli asennuksien yms kanssa. Ja sitten kokeilin lubuntua, mutta asennuksen alussa tulee tuollainen eikä se siitä eteenpäin mene. Kokeilin myös asentaa tätä samaa mikä Sepossa on nykyään ja alunperinkin oli eli Linux mint + LXDE mutta nyt SIINÄKIN tuli tuo pikselimössöerror. JA kuten sanoin ei klonezilla tunnistanut tuota toimivaa 250gb sata kovoa mistään emon portista kokeilin myös kahta eri kaapelia eikä pienemmälle kovolle voi kloonata eikä ole ide kovoa joka olisi saman kokoinen tai isompi kun tuo samppa. Onkohan tuo Sepon emo jotenki paskana vai mikä siinä oikeen on kyllä ärsyttää tämä kovotilanne. Kai se sitten on niin että täytyy jatkaa tuolla vanhalla samsung kovalevyllä. Täytyy vaan ottaa backupit aika usein sillä tuo välillä vaikuttaa vähän siltä että olisi hajoamassa kohta.

Tähän loppuun laitoin vielä pari kuvaaa kun uudistunut Seppo on valmis ja siirtynyt koteloineen kaikkineen takaisin sisälle. Alemmassa kuvassa näette myös kolon missä Seppo yleensä majailee. Yksi ärsyttäväkin puoli tässä maalauksessa on: nimittäin kun käytän Seppoa minulla on näppäimistö ja näyttö Sepon oikealla puolella olevan säilytyslaatikon päällä. Ennen käytin hiirialustana Seppoa(olen siis vasenkätinen) mutta tuo hiiren sensori ei yhtään tykkää tuosta maalipinnasta vaan hiiri toimii tosi pätkittäin ja välillä ei ollenkaan täytyy siis käyttää hiirtä lattialla. Kuitenkin olen hyvin tyytyväinen ulkoasuuudistuksen lopputulokseen ja muuta valittamista ei löydy. Niin ja vielä yksi juttu: vaihdoin myös prosessorijäähyn tuulettimen kun siinä oli ennen sellanen pieni propelli joka oli sellasella ihme kehikolla kiinni huomasin, että minulla on siihen sopiva tuuletin joka on juuri hyvän kokoinen siihen peittää koko siilin niin tulee parempi ilmavirta. Tämä sekä uusi poweri myös hiljensivät Sepon ääntä. Todella onnistunut päivitys!


ILMOITUS

Käy myös täällä: Antero.dy.fi