kurku mopedi

SeppoWeb

Sepon uudistus paremmaksi ja luotettavammaksi

9.9.2017

Tuon päivän illalla huomasin Sepon virtalähteen sirisevän hieman. Päätin sammuttaa sen estääkseni muiden komponenttien vaurioitumisen. Uptimesta oli toki ikävä luopua, se oli sammutushetkellä 177 päivää, 14 tuntia ja 2 minuuttia.

10.9.2017

Tästä se varsinainen uudistus sitten alkaa. Aamulla aloin purkaa Seppo kunn en sitä illalla myöhään oikein jaksanut tehdä. Tässä tosiaan avataan koteloa.

Sitten ruuvataan virtalähteen ruuvit irti. Tässä kotelomallissa tosiaan poweri on tällä lailla sivuttain kun useimmissa koteloissa se on vaaka-asennossa. Sitten seuraavaksi luonnollisesti irroitetaan virtalähteen johdot, en jostakin syystä ottanut siitä kuvaa mutta kuitenkin ensin otin irti kovalevyn ja dvd-aseman molexit ja sen jälkeen nostin powerin levykehikon päälle pois emolevyn edestä, jotta muut johdot on helpompi irroittaa. Erityisen vaikeaksi osoittautui levykeaseman virtaliitin jota en aluksi meinannut saada irti, mutta sitten huomasin että sitä pitää ensin nostaa hieman ylös jotta sen saa vedettyä irti. Sen jälkeen sitten sai otettua virtalähteen pois.

Myöhemmin tuon päivän aikana hankin AnteroWebiltä uusia osia Seppoon. Hankin häneltä uuden virtalähteen Seppoon ja myös 512Mt ddr muistikamman kun aiemmin Śepon muistit oli niin että oli yksi gigan kampa ja toinen 256 megainen. Nyt muistikiin siis lisääntyy. Tuo uusi virtalähde on Bestecin 250-wattinen mötikkä.

Muusta osien vaihdosta ei tullut otettua kuvia, mutta hankin siis Anterowebiltä myös 160-gigaisen Seagaten kovalevyn. Vanha levy on 200 gigaa ja tuo uusi siis pienempi mutta yritin silti kloonausta koska clonezillan nettisivuilla luki että tietyillä asetuksilla se onnistuisi. No eipä onnistunutkaan, joten toistaiseksi tämä 200gb samsung saa jäädä vaikka se tosi äänekäs ja hidas onkin. Uudelleenasennusta en halua tehdä koska ei ole haljuakaan minne ne mysql tiedostot tallenttuu.

Tuossa näkyy Sepon nykyinen olinpaikka, en ole vielä koteloon pistänyt kun minulla on suuria suunnitelmia sen kanssa.

uuden ja vanhan kokoonpanon speksit

Vanhat speksit

Keskusmuistia: 1,2Gb DDR(osa saatu AnteroWebiltä lahjoituksena)

Prosessori: AMD Sempron 2600+ 1,6Ghz

Kovalevy: Samsung SP2014N 200Gb(IDE)

Näytönohjain: Emoon integroitu

Verkkokortti: Emolevyyn integroitu

Virtalähde: Macron MPT-301 300w

Uudet speksit

Keskusmuistia: 1,5Gb DDR(osa saatu AnteroWebiltä lahjoituksena)

Prosessori: AMD Sempron 2600+ 1,6Ghz

Kovalevy: Samsung SP2014N 200Gb(IDE)

Näytönohjain: Ei ole

Verkkokortti: Emolevyyn integroitu

Virtalähde: Bestec 250w


ILMOITUS

Käy myös täällä: Antero.dy.fi