kurku mopedi

SeppoWeb

Seppo

Seppo on SeppoWebin palvelintietokoneen nimi. Nimi Seppo tulee prosessorista(AMD Sempron).

Tässä kuvassa näkyy Seppo normaalissa olinpaikassaan. kuten kuvasta näätte Seppo sijaitsee paikassa nimeltä Nurkka.

HUOM! alla oleva teksti on vanhentunut, Sepon prossu on nykyään AMD Athlon 64 3400+.

Sepon prosessori on AMD Sempron 2600+. Se ei ole kovin tehokas mutta täysin riittävä. Todennäköisesti en koskaan vaihda Sepon prosessoria ellei se mene rikki, ainakaan muuhun kuin amd sempron perheeseen kuuluvaan prosessoriin. Missä muussa prosessorissa edes on S kirjain? AMD Athlon, ei löydy. Intel core 2 duo, ei. Intel Pentium, eipä tietenkään. Intel Celeron, ei ole siinäkään. Onko Sempron maailman ainoa prosessori missä on s kirjain? Mutta tuskin tuo ihan heti rikki menee.

Tämäkin on jo vanhentunut en jaksa tuota päivittää

Kuva Sepon sisältä. Kuten saatatte huomata hänen sisusta on hieman muuttunut siitä kun edellisen kerran laitoin kuvia Sepon sisustasta tänne. Niin ja mikä sitten onkaan muuttunut? No ainakin kotelo on maalattu minka huomaatte maalin valumajälkinä tuossa kotelon sisäkieleke kyljissä ylhäällä vai mikä nyt onkaan, mutta muutakin on tapahtunut. Poweri on vaihtunut uuteen Corsairin tekemään sellaiseen, ja Sepon sisälle on asennettu tölkki Kalle sprättiä. Jos olet Sepon pitkäaikainen käyttäjä niin olet varmaan jo tiennyt nämä asiat, esim. Uutisjärjestelmämme kautta. Tosin uudemmalle käyttäjälle nämä saattavat olla uusia asioita, joten varmaan on hyvä mainita. Jos haluat tietää Sepon uudistuksista lisää, niin linkkejä näihin päivitysartikkeleihin löytyy alempaa Seppoon liittyvää aineistoa-kohdasta.

Sepon luomiskertomus

Seppo on peräisin eräältä kierrätyskeskukselta. AnteroWeb osti Sepon sieltä kesällä 2016. Kuitenkin AnteroWeb myi koneen pian minulle. Koneessa pyöri tuolloin Windows XP. Minulla ei ollut kovin paljon käyttöä koneelle ennen tätä serveriä. Aavistin kuitenkin koneen ostaessani että sille tulee jotain käyttöä joskus olemaan. Koneessa jossain vaiheessa syksyä 2016 kuitenkin koneesen tuli erikoinen vika. Kone käynnistyi alussa normaalisti mutta sitten kun olisi pitänyt aueta kirjautumisikkuna, kone sammui ja käynnistyi uudelleen. Sama tapahtui aina vaan uudestaan ja uudestaan. Sitten asensin XP:n uudestaan. Jossakin vaiheessa alkukevättä 2017 SAMA tapahtui uudestaan. Tuolloin Antero oli jo olemassa, ja mietin itsekin oman serverin perustamista. Niinpä AnteroWebin kanssa asensimme linuxin Seppoon. Se oli vaikeampaa kuin luulimme. Aluksi ajattelimme jakeluksi lubuntua(en nyt mitään komentorivipohjaista aio kuitenkaan asentaa) keveyden takia, mutta useista yrityksistä huolimatta Seppo ei suostunut ottamaan sitä vastaan. Kun Seppoon yritti asentaa Lubuntua unetbootinin avulla, siinä valikossa missä pitää valita että haluaako asentaa tai kokeilla yms. niin aina kun valitsi jonkun niin tuli joku ihme musta/punainen ruutu jossa oli vaan jotain ihme pikselimössöä. Muuten ei Anterokaan suostunut ihan helposti sitä ottamaan vastaan. Sitten asensimme Xfce-työpöydällä varustetun linux mintin. Xfce oli kuitenkin vähän turhan raskas Sepolle joten asensimme siihen LXDE:n. Sitten päästään itse asiaan eli serverin tekemiseen. Ensin tietysti asennamme kaikki tarvittavat Apache ja mysql yms. jutut. Oletimme että seuraavaksi pitää tehdä portforward yms. reititin pelleilyt, mutta kun kokeilimme koneen ulkoista ip-osoitetta eri verkkoon kytkestystä koneella ennen reitittimeen koskemista, niin sehän toimi! USKOMATONTA! Ainakin kun vertaa siihen miten monivaiheinen prosessi se oli AnteroWebillä. Sepossa oli siihen aikaan(helmikuun puolivälissä) vain yksinkertainen testisivu, missä oli vain title, background color ja muutaman sanan verran tekstiä. Sepon nykyinen css-pohja lisättiin 15.3.2017, jota pidän SeppoWebin todellisena avauspäivänä.

Seppoon liittyvää aineistoa

Sepon uudistus paremmaksi ja luotettavammaksi 10.9.2017
Sepon historian suurin ulkonäköpäivitys sekä uusi virtalähde 24.9.2017 ja 30.9.2017
Kalle sprätt limsan asennus Seppoon 22.12.2017
Sepon historian suurin tekninen uudistus ja UUSIN sellainen 19.4.2018
Kolapullon asennus Seppoon 24.12.2018
Sepon uusi verkkokortti 31.8.2019

Sepon esittely

Huom! alla oleva Seppo on vanhentunut. Tässä on Seppo nykyään!

Tässä on kuva Sepon etuosasta. Taitaa tästä kuvakulmasta näkyä tussikirjoitukset paremmin.

Kuva Sepon sisuskaluista, en nyt keksi niistä mitään erityistä sanottavaa, mutta huomatkaa virtalähteen kirjoitukset ja kullan värinen firewire-kortti.

Tässä kuvassa näette Sepon asemajärjestelyt. Tai no oikeastaan ette sillä dvd-asema on kotelon ylhäällä 5.25" paikassa mutta tässä näkyy kovalevy ja levykeasema. Elikkä tuossa on ylhäällä levukeasema ja alhaalla kovalevy. Tuohon mahtuisi vielä yksi kovalevy tai korppu tai vaikkapa kortinlukija, mutta vaikka tuohon olisi jotain niin en silti laittaisi sitä tuohon, koska lostakin syystä tuo kovalevy kuumenee tosi kuumaksi ja siihen varmaan kannattaa jättää vähän tilaa ilmankierrolle. Siihen voisi varmaan jonkinlaisen heatsinkin kehittää joskus mutta tuskin se välttämätöntä on. Sepon kovalevyn voisi vaihtaa jossakin vaiheessa kokonaan koska tuo 200gb samsung mikä tuossa nyt on pitää kovaa ääntä, on tosi hidas ja sitten vielä tuo kuumeneminen. Taitaa olla jotain vikaa tuossa lätyssä. Tuo xp:n käynnistysoireilu mistä mainitsin tuossa luomiskertomuksessa saattaa olla kovon ansiota myös. Kuitenkaan en vaihda sitä ennen kuin Sepon joutuu muutenkin sammuttamaan koska uptime menisi ja sitähän minä en aio tehdä. Kuitenkin uptime on kiva juttu ja haluaisin päästä vuoteen ennen kuin uudelleenkäynnistystä tarvitaan.


Lue myös

Tietoa Seposta

ILMOITUS

Käy myös täällä: Antero.dy.fi