kurku mopedi

SeppoWeb

Lindströminpihvit

Tänään opastamme teille kädestä pitäen, miten tehdään lindströminpihvit, jotka myös linquistin hihveinä tunnetaan. Mennäämpä kuitenkin pidemmittä puheitta suoraan ohjeeseen.


Tarvitset:
400g jauhelihaa
1 Kananmuna
1 sipuli
2dl ruokakermaa
3/4 dl korppujauhoa
Etikkapunajuuria
Suolaa
Valkopippuria

Koska itsekin tein lindströminpihvejä ensimmäistä kertaa, päätin hankkia ulkopuolista apua vuonna 1977 ilmestyneestä Menu-lehdestä. Kuten seuraavissa kuvissa tulette näkemään en noudattanut ohjetta ihan sanantarkasti, mutta tuohon perustuen.

Ensin kannattaa laittaa jauhelihat kulhoon.

Seuraavaksi otetaan sipuli sekä veitsi sen pilkkomista varten. Sipulin kannattaa olla tavallinen keltainen sipuli, mutta punasipuli kelpaa luultavasti myös jos ei muuta satu olemaan.

Seuraava vaihe onkin sitten yllätys yllätys sipulin pilkkominen. Itse pilkoin nuo tuon kokoisiksi mitä tuossa kuvassa näkyy, mutta jos et tykkää isoista sipulin paloista pihveissäsi nuo voi leikata pienemmäksikin.. Pilkkomisvaiheen jälkeen siirrä sipulit samaan kulhoon johon laitoit jauhelihat.

Sen jälkeen riko kananmuna ja laita muna muiden ainesosien joukkoon.

Sitten pääsemmekin punajuurien käsittelyvaiheeseen. Vaikka ohje käski laitta kaksi, päätin itse laittaa neljä koska nuo Pirkan punajuuret joita käytin on aika pieniä. Menu-lehden ohje käski raastaa punajuuret, mutta ajattelin että etikkaisten punajuurien raastaminen saattaa olla aika sotkuista hommaa. Päätin hienontaa punajuuret sauvasekoittimella.

Hyvinhän se onnistui, nyt ne ovat valmiita pihveihin laitettaviksi.

Kulhon pitäisi tällä hetkellä näyttää suurin piirtein tältä. Jos ainesosien suhde näyttää paljonkin erilaiselta olet todennäköisesti tehnyt jotain väärin, ja siinä tilanteessa suosittelemme ainesosasuhteiden korjausyritystä tai aloittamista alusta.

Seuraava vaihe on kerman ja korppujauhon lisääminen. Aloita laittamalla toiseen pienempään kulhoon 2dl ruokakermaa.

Sitten lisätään korppujauhoja 3/4 desilitraa ja annetaan niiden turvota hetki. Lisää pienemmän kulhon sisältö isompaan.

Sen jälkeen mausta suolalla ja valkopippurilla.

Lopuksi sekoitetaan hyvin.

Sitten muotoillaan pihvit esimerkiksi kauhaa käyttäen.

Sitten laitetaan pihvit uuniin. Nuo voisi tehdä myös pannulla jos haluaa.

Nyt pihvit ovat valmiita. Minulla nuo oli uunissa noin puoli tuntia, ensin 200:ssa asteessa ja sen jälkeen vähän alemmassa lämmössä.

Nyt ne ovat valmiita, nautin ne itse perunoiden ja viherpippurikastikkeen kanssa.


Kuvat otettu ja pihvit tehty 14.2.2018, ohje kirjoitettu loppuun 10.3.2018.


ILMOITUS

Käy myös täällä: Antero.dy.fi