Koulu-PC - SeppoWeb kurku mopedi

SeppoWeb

Koulu-PC:n karmea kohtalo

Olipa kerran HP Compaq DC7700 Ultra Slim-tietokone, joka oli aikaisemmin käytössä eräässä koulussa.

Eräänä päivänä opettaja lahjoitti koneen josta oli sitten tarkoitus tulla tämä nykyinen Seppo(ehkä).

Mutta kun alettiin serverinpystytyshommiin... PIIP PIIP PIIP PIIP... PIIP PIIP PIIP PIIP

Selvitimme netistä että koneessa oli virtalähdevika. NO EI ME NYT MISTÄÄN EBAYSTA ALETA TILAAMAAN MONIEN KYMPPIEN POSTIKULUILLA JOTAIN HARVINAISTA VIRTALÄHDETTÄ. Virtalähde oli harvinainen koska emolevyssä oli 22 pinninen virtaliitin ja kotelo oudon kokoinen.

Nyt raivostuttaa...

paperipusi

Kuten kuvasta näätte, päätimme AnteroWebin kanssa, että annamme koneelle kunnon opetuksen. Kuvassa näätte Koulu-PC:n ilmassa.

paperipusi

Tässä vaiheessa konetta oli heitelty jo jonkin verran, ja virtalähde irtosi. Tuo tyhmä virtalähdehän aiheutti koko sotkun! Päätimme tuhota loput koneesta virtalähteen avulla.

paperipusi

Tässä on tulos lyhyen virtalähdemurjomisen jälkeen. Koneessa ei ole vielä kovin suuria vaurioita, kotelo on vain vähän vääntynyt, prossujäähy kolhiintunut ja etupaneeli irronnut.

paperipusi

Kyllä tuo härveli ansaitsee myös vähän lunta sisään. :D

paperipusi

Nyt saimme emolevyn vihdoin irti. Kyllä tuo vähän vettäkin ansaitsee.

paperipusi

Kyllä virtalähdekin pikku hörpyn ansaitsee.

paperipusi

Tuossa näette lopputuloksen kaiken tuon käsittelyn jälkeen, ja muutaman muun toimenpiteen jälkeen(lumivuorelta alas heittely, koneen päällä hyppiminen). Kuvasta näette myös, että murjoimme myös yhden rikkinäisen emolevyn ja vanhan kotelotuulettimen. Jos katsoit kuvaa tarkasti, saatoit myös huomata, että prossu ja sen jäähdytin ovat hävinneet. No tämä johtuu siitä, että AnteroWeb halusi kokeilla prosessoria tämän käsittelyn jälkeen. Niinpä ruuvasimme prossujäähyn irti ruuvimeisselilliä. Sen alta paljastui prosessori(Intel Celeron D, tarkempaa mallia tai kellotaajuuta en muista). No kuinkas sitten kävikään... Kun AnteroWeb testasi prosessoria... PIIP PIIP PIIP PIIP... PIIP PIIP PIIP PIIP. Nyt kyllä ärsyttää. Sen sijaan että olisi pitänyt ostaa jostain ebaystä kymppien postikuluilla joku harvinainen virtalähde, niin tuosta oltaisiin selvitty vain yhdellä prosessorin vaihdolla. AnteroWebillä olisi ollut jopa ylimääräinen tuohon kantaan sopiva Pena 4. Ei olisi pitänyt luottaa Tom'S Hardwar... ei kun siis hp:n omiin sivuihin. No ei tämä niin paha juttu ole, saatiin nimittäin hyödynnösosia.

paperipusi

Tuossa näette hyödynnösosat. Eli vasemmalta oikealle: Western Digital 80Gb SATA kovalevy, 512Mt DDR2 Muistikampa, Foxconn prosessorituulotin, SATA kaapeli ja läppärimallinen CD/DVD asema. Saatat myös huomata kuvan läppärissä olevan Windows XP-tarran. se on myös peräisin Koulu-PC:stä. Kuvan hyödynnösosien lisäksi otimme talteen myös koneen toisen kyljen, jossa oli Windows XP:n lisenssi. Katsoin siitä myös koneen mallin tätä artikkelia varten.


19.3.2017. SeppoWeb kuittaa.


ILMOITUS

Käy myös täällä: Antero.dy.fi