kurku mopedi

SeppoWeb

Jauhelihakastikkeen valmistus ohje

Tervetuloa lukemaan SeppoWeb säätiön jauhelihakastikkeen valmistuksen opastavaa opasta. Tämän ohjeen on tarkoitus opastaa Sinua valmistamaan raikasta ja ravitsevaa jauhelihakastiketta, mutta emme ota vastuuta jos epäonnistut. Jos ohjeessa on mielestäsi virheitä tai sinulla on muuta kysyttävää SeppoWebin palveluista, rakentavaa palautetta saa antaa sähköpostilla osoitteeseen seppodyfi(at)gmail.com. Siirrytään nyt kuitenkin OhjeeseenÍtse.

Ylläolevassa kuvassa näkyy mitä tarvitset. Eli siis 400g jauhelihaa, sipuli(tai pari), vehnäjauhoa, tomaattisosetta, jauhelihamaustetta, suolaa, pippuria ja basilikaa. Mausteita voi jonkin verran omaan makuun muuttaa. Tarvitset myös pannun, paistinlastan ja sähkölieden, joka voi olla sekä suoraan vastuksilla lämpiävä tai induktioperiaatteella toimiva, niinkuin tässä minulla.

Ensin pilkotaan sipuli(t). Laitoin itse yhden ison. olisin laittanut vielä vähän lisää, mutta toinen sipuli oli mätä, joten en sitten sitä lisää laittanut. Luulen kyllä että ainakin useimpien mielestä yksi vähän pienempikin sipuli riittää, mutta sipuli on hyvää ja antaa hyvää makua joten suosittelen Teitä laittamaan ainakin yhden kokonaisen ja yhden puolikkaan.

Sitten isketään sipulit ja jauheliha pannulle. Pannun lämpiämistä ei tarvi odotella, kylmälle pannulle vaan. Rasvaa et tarvitse, jauhelihasta itsestään tulee tarpeeksi rasvaa, jopa 10% rasvaa sisältävästä jota minäkin käytän.

Kun jauheliha ja sipuli on paistunu tarpeeksi, ripottele niiden päälle vaikka noin 4 ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita ne lihan ja sipulin joukkoon. kun olet ne yhteen sekoittanut, kaada mukaan noin puoli litraa vettä. Suosittelen lämpimästi kääntämään levyn täysille ennen vedenlisäystä, jotta kastike jäähtyisi mahdollisimman vähän ja alkaisi kiehua mahdollisimman äkkiä.

Kun kastike on paksuuntunu jonkun verran, lisää tomaattisose ja mausteet. Itse laitoin tomaattisosetta koko 70g purkin. Mausteita voi lisätä oman maun mukaan, itse laitoin teelusikallisen suolaa ja teelusikallisen mustapippuria, sekä kaksi teelusikkaa jauhelihamaustetta ja kaksi teelusikkaa basilikaa.

Maustamisen jälkeen laitetaan kansi päälle ja haudutellaan miedolla lämmöllä noin viitisen minuuttia. Tämän jälkeen kastikkeesi on valmis.


Kirjoitettu 21.11.2018.

ILMOITUS

Käy myös täällä: Antero.dy.fi